Ode aan de rat, genaamd Chihuahua

Mijn vriend heeft twee lieve honden: een Engelse Bulldog en een Chihuahua. Als ik bij hem thuis aankom, krijgen de honden als eerste mijn aandacht. Ohja schat, jij bent er ook nog. Ik post ook graag veel over de honden want ze hebben mijn hart werkelijk gestolen. Niemand kan genoeg krijgen van de Engelse Bulldog, bij de Chihuahua krijg ik soms de vraag ‘is dat een rat of een hond?’. Vandaag, ode aan Chihuahua.

Ik wil geen handtashond!

Chihuahua’s worden geassocieerd met handtassen, wat ik wel begrijp. In de media is dat ook de enige wijze waarop ze afgebeeld worden, als troeteldiertjes voor blonde hersenloze rijkeluisdochters. Toch, Chihuahua’s zijn leuker als je ze uit je handtas haalt. Mijn vriends Chihuahua is speels en enthousiast, gaat tegen alle stereotypen in.

Bevrijd de hond!

In de huidige media moeten we met alles opletten wat we zeggen. Alles moet politiek correct zijn. Het hokjesdenken vinden we iets van de vorige eeuw. Het beste voorbeeld? In de Londense metro zal iedereen voortaan worden aangesproken met ‘good morning’ i.p.v. ‘ladies and gentlemen’. Bevrijd dan ook de Chihuahua van stereotypen. Het is een speelse leuke hond. Geef hem een kans.

Een cynische groet,

Victoria en Taco


8 reacties op ‘Ode aan de rat, genaamd Chihuahua

 1. Mijn jongste dochter heeft ook een Chihuahua. Het zijn speelse hondjes als je niet gaat doen als alle andere ze in een tas stoppen dan worden ze ook vals na een tijd. Net zoals men ze te vaak gaat optillen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij zijn ontzettend grote hondenliefhebbers. Zijn na een jaar nog altijd in “rouw” omdat we onze labrador moesten afgeven. Kleine hondjes zijn niet ons ding, maar dat wil niet zeggen dat ik er lelijke dingen over zal zeggen. Ieder heeft recht op wat hij/zij graag ziet, toch?
  🙂

  Like

 3. Ik heb er zelf twee en ik vind het heel fijn om deze post te lezen! Mijn hondjes zitten nooit in een handtas, dragen geen kleren en kunnen best een stevige wandeling aan. Daarnaast zijn ze heel lief en niet belachelijk irritant ofzo. Ik heb de indruk dat mensen die zo over chihuahua’s spreken er nog nooit fatsoenlijk mee in aanraking zijn gekomen. Lang leve de chihuahua (en alle andere hondenrassen)! 🐕

  Like

 4. Mijn vriend zegt ook altijd rat, wanneer hij een chihuahua ziet. Ik zou het zelf nooit kopen, maar ik ben verzot op honden dus heb niets tegen een chihuahua. Honden zijn honden en honden zijn leuk (:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s