Mijn brandmerk #stipit

Wat voelt het fijn om macht te hebben. Mensen hunkeren immers immer naar macht. Het geeft ons kwijl in de mond. Het voelt goed om superieur te zijn. Het voelt goed om beter te zijn dan anderen. Het voelt goed om die anderen dat goed duidelijk te maken.

Sinds het eerste middelbaar werd ik gepest. Bij alles wat ik zei, kreeg ik een lelijke opmerking terug. Mijn kop werd onder koud water gestoken. Mijn naam verscheen op facebook met nare woorden. Er werd achter mijn rug geroddeld, letterlijk achter mijn rug zodat ik het goed kon horen. Spottende blikken wanneer ik in mijn badpak stond tijdens zwemles. Indien leerkrachten plaatsen in de klas aanwees, kreeg degene die naast mij moest zitten steeds het medeleven van de hele klas. ‘Hopelijk, red je het naast die Victoria!’ In mijn schrift werd wel eens ‘stinkerd’ geschreven.

Het is een greep van de pesterijen die ik zes jaar lang moest verduren. Maar het probleem is niet opgelost wanneer het pestgedrag stopte. Zelfs vandaag de dag voel ik nog steeds de effecten ervan. Het heeft me lang geduurd vooraleer ik terug wat zelfvertrouwen kreeg. Het is de reden waarom ik niet onder mijn eigen naam schrijf, uit angst om uitgelachen te worden.  Na een tijd stopte ik met het afvragen wat er mis was met mij, maar zag ik in dat zij het probleem waren. Het duurde een tijd voor ik begon te geloven dat ik wél iets waard ben.

Pesten heeft mij gemerkt. Ondertussen is het al grotendeels weg en voel ik de effecten nog miniem, maar… onzekere Victoria? Die zal er altijd zijn. Dit is iets wat pesters zich vaak niet realiseren. 

Pesten is meer dan gewoon iemands kop onder het water te duwen. Het verandert iemand, mogelijks voor de rest van zijn leven.

Wat is jouw verhaal? Deel het op je blog met de hashtag #stipit

Groetjes,

Victoria


24 reacties op ‘Mijn brandmerk #stipit

 1. Wat een respect voor je dat je dit zo kan beschrijven.
  En ja het is een wonde die je kan dichten maar nooit weg gaat spijtig genoeg.
  Goed dat je nu al iets meer zelfvertrouwen en kracht hebt om nu door te gaan in het leven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb er al eerder over geschreven, in het kader van de rode neuzen actie. Ik werd ook gepest op school, vooral i.v.m. uiterlijk terwijl ik nu inzie dat daar eigenlijk niets mis mee was. Maar dat proces heeft jaren geduurd en het was een lange weg. Het spijt me dat dit jou ook overkomen is, niemand verdient dit. Moedig dat je hierover durfde schrijven en vandaag helaas nog altijd nodig!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik werd geziekt heb geen zin om erover te schrijven. Soms hoor ik wel eens over strafvermindering als iemand een slechte jeugd heeft gehad. Ik zou er de min mee ingaan en straffeloos een hoop uit kunnen halen. Ergste is nog dat het gewoon door gaat hoeveel er ook over bekend is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Goh… misschien moet ik er ooit ook nog eens over schrijven. Ik dacht dat ik het allemaal achter mij had gelaten, maar nu ik jouw blog lees, gaan die oude wonden toch weer wat open. Ik denk ook niet dat die ooit helemaal dicht zullen gaan… en zoals jij het zegt, inderdaad, die onzekerheid die blijft.

  Geliked door 1 persoon

 5. Kianderen kunnen zo hard zijn tegen elkaar, zie het bijna elke dag op mijn werk. Veel praten en hopelijk kunnen we dan iets bereiken maar het blijft erg moeilijk .

  Geliked door 1 persoon

 6. Tjonge, dat zou ik niet verwachten. Dat je gepest werd bedoel ik. Lady Gaga werd ook gepest vroeger. Je hoort het wel vaker bij popsterren ook. Ik bedoel maar, soms denk je: hun werd die gepest vroeger?
  Victoria with the Hammer. Sla jij de spijkers maar op de kop. Onzeker zijn vind ik verder geen slechte eigenschap. Koester het.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s