DIY Healthy chips

Ik ben verslaafd aan chips, ik geef het toe. Maar het is natuurlijk niet de gezondste snack die er bestaat. Integendeel. Daarom wou ik een gezonde variant maken van de lekkere snack. Wil je weten hoe ik dat deed? Lees dan zeker verder.

Benodigdheden

  • 2 zoete aardappelen
  • kruiden: peper, zout en tijm
  • Olijfolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Schil de zoete aardappelen
  3. Snijd ze in dunne sneetjes, dit kan met een scherp mes of een mandoline
  4. Leg de schijfjes in een schotel
  5. Smeer ze in met olijfolie
  6. Kruid ze af met peper, zout en tijm
  7. Steek de schotel in de oven (200°C) voor een halfuur.
  8. Draai na en kwartier de schijfjes allemaal om

Het resultaat ziet er als volgt uit:

IMG_20170624_231816_977

Tips

Tijdens het koken hebben we nog enkele zaken geleerd die we volgende keer anders moeten doen. Die deel ik ook nog graag met jullie.

  • Was de geschilde aardappel niet! Op die manier blijven de sneetjes wak.
  • Je kan de olijfolie in een potje apart gieten en daar de kruiden aan toevoegen. Op die manier is het al goed verspreid.
  • Leg de dikke sneetjes langs de buitenkant en de dunne in het midden van de schaal.

Eet jij graag chips?

Groetjes

Victoria


21 reacties op ‘DIY Healthy chips

  1. Ik vind chips van zoete aardappel heel lekker, alleen krijg ik ze nooit krokant. Ofwel krijgen ze zwarte randjes, ofwel zijn ze nog slap. Ik zal jouw recept eens proberen 🙂

    Like

Plaats een reactie