Mijn 5 WordPressdomeinnaam-vragen aan jullie

Ik ben nu al bijna 6 maanden aan het bloggen (hoezee!). Bloggen is werkelijk een passie geworden en meestal heb ik 6 ingeplande berichten, omdat ik soms mijn inspiratie niet onder controle kan houden. Daarom overweeg ik een nieuwe blog, een Engelstalige en een eigen domeinnaam. Maar geen nood! Ik behoud deze ook zeker nog! Ik heb al heel wat hierover opgezocht, toch wil ik nog wat advies van jullie krijgen, aangezien je het beste leert van iemand die zelf een eigen domeinnaam heeft. Mensen met een gratis WordPresspagina mogen me zeker ook helpen met advies!

1. Heeft echt zoveel extra voordelen?

Vele bloggers die via een YouTubekanaal tips geven, raden het echt af om een gratis WPpagina te beginnen. Als je professioneel wil bloggen en geld wil verdienen, snap ik dat ook ergens wel. Maar heeft een eigen domeinnaam nu echt zoveel extra voordelen als je wil bloggen? En zo ja, dewelke?

2. Wat is het verschil tussen de verschillende plans?

Je kan al beginnen vanaf €3 per maand, maar je hebt ook duurdere opties. WordPress duidt duidelijk aan wat het verschil is ertussen, maar hoe weet je welk plan voor jou geschikt? Hoe weet je wat je nodig hebt?

3. Wat doe je als het niet meer ziet zitten?

Ik ben een doemdenker, I know maar toch wil ik het weten. Stel, de blog komt niet van grond en je wil ermee stoppen. Wat doe je dan? Als je niet meer betaalt, wat gebeurt er dan met de blog? Verdwijnt die van het internet? Is het makkelijk om het op te zeggen?

4. Is het moeilijker volgers te bemachtigen?

De bloggers die ik volg met een eigen domeinnaam zetten hun artikels nooit helemaal op de WordPressreader. Je moet op hun site gaan om het artikel te kunnen lezen. Ik kan me inbeelden dat dat veel mensen tegenhoudt om je blog te lezen, klopt dat?

Heb jij nog tips voor iemand die eraan wil beginnen?

Groetjes,

gemotiveerde Victoria

Advertenties

37 thoughts on “Mijn 5 WordPressdomeinnaam-vragen aan jullie

 1. 1. Mensen komen vooral via zoekmachines op je blog/site; een domeinnaam is van secundair belang. Eigenlijk alleen aan te raden als je echt professioneel bezig wilt gaan. Als je gewoon je ei kwijt wilt, is het niet zo belangrijk.

  2. Lees de verschillende plannen goed door. Het goedkoopste is alleen je eigen domeinnaam en andere bieden meer geheugen aan, wat vooral handig is als je veel foto’s en zo uploadt.

  3. Een plan is geldig voor een jaar en wordt daarna verlengt, tenzij je het beëindigd. Als je alleen een domeinnaam hebt dan vervalt die. Voor de overige plannen zou ik de support page van wordpress raadplegen (wordpress.com/support).

  4. Persoonlijk vind ik lezen in de reader vrij kut en ga liever naar iemands site zelf.

  Liked by 2 people

 2. Ik zucht wel eens als je geen reacties kan typen in de app of moet doorklikken naar de site om het helemaal te lezen, want ik lees het vaakst op mijn smartphone en dan is de app gewoon het handigst. Zelf zou ik enkel overschakelen om meer ruimte te hebben, mijn gratis blog zal eens vol geraken, zeker als ik veel reisfoto’s post ;-). Als je iets wil bereiken met je blog, professioneel dan, is het wel een echte meerwaarde om volledig je eigen stek te hebben.

  Liked by 2 people

 3. Ik blog via WordPress.org. als je serieus aandacht wilt besteden is een eigen domeinnaam een musthave. Bij Strato heb ik voor 5 euro per maand 2 domeinen geregistreerd waarvan ik er nu 1 gebruik. WordPress.org is iers technischer dan een pakket via WordPress.com, maar voordeel is dat je echt de volledige vrijheid hebt om eea volledig uit te bouwen. Via een plugin die Jetpack heet heb je ook nog eens bijna alle voordelen die je via wordpress.com ook hebt, ook met de volgers etc.

  Liked by 3 people

 4. Eigen domeinnaam ja kan je veel meer mee. Volgers krijg je door zelf te reageren en bloggers te volgen. Ik heb als fotograaf meer ruimte nodig maar dan nog een domeinnaam is tientjeswerk. Een website bouwen is niet altijd makkelijk bijhouden ook niet maar je hebt meer vrijheid. Geld verdienen met bloggen is niet makkelijk staar je er niet blind op.

  Liked by 2 people

 5. Moet je bij mij ook verplicht doorklikken? Ik heb geen idee namelijk 🙂 Ergens wel weer logisch, want je wil bezoekers en een professionele blogger heeft die aantallen nodig voor partnerships aan te gaan. Is het zoveel beter? Voor mij wel, maar wel pas gedaan toen het goed voelde. Niet perfect, maar goed. Perfect zal het nooit zijn. Het oogt professioneler en de tekst in je browser is een stuk korter. Je loopt niet zoveel risico dat iemand met je naam ervandoor gaat. Je eigendom voelt altijd beter denk ik, wanneer het om je eigen teksten gaat. Zelf heb ik nu premium, maar als je plugins wil gebruiken moet je het duurste pakket hebben. Dat vind ik voor een beginner echt wat teveel van het goede. Wil je veel foto’s gebruiken, zou ik wel voor premium gaan. Als je het ook voor het geld wil doen, dan moet je een lange adem hebben en gaan affiliatieprogramma’s meer voor je doen, dan ads op je site. Bedenk wel, een nieuw blog betekent weer van onder af aan beginnen. Zou het sowieso even aankijken hoe het gaat lopen voordat je gaat dokken 😉

  Liked by 2 people

 6. Het verplicht doorklikken is volgens mij alleen bij degene die hun domeinnaam niet via WordPress hebben. Niet helemaal zeker over hoor! Ik ben zelf begonnen met het personal pakket. Gewoon om eens even te kijken van hoe of wat. Wil je meer, dan kun je altijd tussentijds upgraden naar een groter pakket. Tot nu toe erg tevreden over het personal pakket!

  Liked by 2 people

 7. Hoi!
  Ik heb een eigen domeinnaam, gewoon mijn eigen naam, omdat:
  1) is makkelijk te onthouden voor mensen
  2) ik ben van die lelijke reclames af
  3) ik heb meer mogelijkheden qua vormgeving.
  Het abonnement kost 99 euro per jaar, een paar maanden voordat het verloopt krijg ik altijd een mail van WordPress met de vraag of ik wil verlengen. Als ik opzeg verdwijnt de site niet, hij verandert dan gewoon weer in een wordpress.com-site en zal er simpeler uitzien, omdat de extra features verdwijnen die bij het abonnement horen.
  Succes!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s