5 sarcastische vragen die ik me stel bij andere bloggers

Ik zit nog niet zo lang in de blogwereld en ik volg honderden andere bloggers van verschillende categorieën. Beauty, fashion, personal, lifestyle, fotoblogs, storyblogs, etc. Bij enkele soorten blogs gaan er soms wat vragen door me heen.

Ik wil hier toch graag het woord ‘sarcastisch’ benadrukken. Met deze blog heb ik niet de intentie om iemand te beledigen. Het is bedoeld als een kleine mini satire.

1. Fashionbloggers: Wie neemt jullie foto’s?

Photograf 1
@bron

Al die mooie kleren en steeds zo leuk geposeerd. Toch vraag ik me af wie jullie foto’s neemt. Moest ik dat aan mijn vriend vragen, hij zou gek worden! Twee foto’s zou hij meer dan genoeg vinden van één outfit. Daarom vraag ik me af of jullie fotograaf misschien geduldiger is.

2. Beautybloggers: Hoeveel opbergruimte hebben jullie

make-up
@bron

voor je make-up?

Wekelijks een nieuw blogbericht over een make-upproduct, dan vraag ik me af waar ik al die producten steeds zou blijven opbergen.

Pizza.JPG
@bron

3. Foodbloggers: Eten jullie ooit fastfood?

Ik krijg steeds het water in mijn mond van de foto’s van jullie lekkernijen. Echt waar. Daarom vraag ik me af en toe af of jullie ooit fastfood eten, dat is toch een grote teleurstelling tegenover jullie kleine wondertjes die jullie in je keuken creëren?

4. Fotobloggers: Hebben jullie een portaal naar een andere dimensie?

dimensie
@bron

Ik kom zelden écht iets interessant tegen om te fotograferen. De enige dingen waar ik foto’s van maak zijn mijn gezicht, mijn eten en mijn vriends huisdieren. Dan vraag ik me toch telkens af waar jullie die prachtfoto’s vandaan halen. Het moet wel van een andere dimensie komen.

Beauty and the beast
De bibliotheek van het beest @bron

5. Bookbloggers: Hoe groot zijn jullie boekenkasten?

Opnieuw eigenlijk dezelfde vraag als bij de beautybloggers. Als jullie zo vaak een boek uitlezen en een review schrijven… wat voor een boekenkast hebben jullie dan? Ik stel me steeds iets voor zoals Beest zijn boekenkast in Beauty and the Beast.

 

Ondanks mijn wat aparte vragen, lees ik nog steeds alle genres even graag! 

Welk(e) bloggenre(s) lezen jullie graag?

groetjes,

Victoria

Advertenties

48 thoughts on “5 sarcastische vragen die ik me stel bij andere bloggers

 1. Ik ben geen boekblogger, maar heb een fantastische boekenkast (al zeg ik het zelf 😀)
  Ik vind deze blog geweldig creatief, grappige vragen waar je meestal niet bij stil staat!
  Ik lees zelf liefst persoonlijke blogs, grappig, kritisch, ontroerend, scherp…laat maar komen!
  X

  Liked by 1 persoon

 2. heerlijk die vragen! Ik vraag me altijd af of die foodbloggers hun eten echt koud laten worden voor die foto’s. Verspilling heet dat. Ik ben zo’n fotoblogger en ik zie die foto’s. Als ik mijn camera niet bij heb word ik best wel geirriteerd zeg maar. Ik vraag me van mamabloggers regelmatig af of ze nog iets over zichzelf te vertellen hebben. Persoonlijke blogs met een kritische insteek geen voedsel, geen kids (tenzij leuke insteek zoals mrs.T en mamalien) geen mode, geen make up en graag wat verschillende onderwerpen. O en als die bloggers dan ook nog eens bij mij komen lezen en reageren dan ben ik een hele trouwe volger.

  Liked by 2 people

 3. Wat fijn dat je deze vraag stelt… ik stel ze mijzelf ook vaak… al die vergelijkende onderzoeken i.v.m. beauty en eten.. daar kijk ik eigenlijk nooit naar. Het is maar waar je interesse ligt. En dat is bij iedereen anders. Ik lees graag verhalen uit het leven gegrepen, niet de vergelijkende warentests… het interesseert me gewoonweg niet. Lieve groet.

  Liked by 3 people

 4. Dat ik een fotoblogger ben, zal je niet ontgaan zijn Victoria. Naar mijn mening, kijken fotografen anders naar de dingen, en vaak de details. Dar komt bij dat ik een liefhebber ben, van macrofotografie, daarmee gaat een hele bijzonder wereld voor je open, en zie je dingen wat met het blote oog niet kan.

  Liked by 1 persoon

 5. Mijn kids zijn wel eens gek van mij geworden, zowel op het wachten om te kunnen eten – eerst een foto – en dat ze foto’s van mij moesten maken – geen fotograaf ingehuurd of iemand die zijn portfolio wil opleuken – en wat betreft foto’s maken van alles en nog wat (worden ze ook gek van) is gewoon een kwestie van uitproberen. Ik denk dat er ook veel bloggers zijn, die er een flinke kapitaal insteken.

  Liked by 2 people

   1. Moet je wel iemand kennen die de camera kan vasthouden 🙂 of heel goed kunnen bewerken. Misschien met een zelfontspanner?

    Like

 6. leuke vragen Victoria
  ik zet op m’n blog wat van alle dag neer , wat ik doe en zo wat
  en van af dag 1 , al heel wat jaren zet ik powerpoints in een plaatje neer
  mode – eten en boeken of muziek en film zijn aan mij niet besteed
  maar een mooi foto of natuur blog weer wel , de blogs die ik volg vind ik goed
  fijn weekend groet

  Liked by 1 persoon

 7. Succes met je nieuwe blog!

  Met de bovenstaande onderwerpen heb ik niets. Ik volg dergelijke blogs niet, behalve dat ik her en der foto’s tegenkom. Mamablogs of blogs over huisdieren vind ik overigens nog tenenkrommender. Blogs van sporters die aangeven hoeveel kilometer ze de afgelopen dag hebben gelopen of gefietst zijn net zo erg, net als de quilt-blogs. Iedereen mag daar zijn of haar plezier aan beleven maar gelukkig is er geen bezoekplicht.

  Toch hou ik voldoende blogs over waar ik regelmatig lees. Mijn voorkeur gaat uit naar eigen ervaringen in de eigen omgeving aangevuld met eigen foto’s. Die verzamel ik onder de noemer regioblogs. Zelf schrijf ik over de regio Alkmaar, fietstochten die ik zelf verzin, het milieu en wat algemere dingen waar ik een afwijkende mening over heb. Ik plaats daarbij steeds vaker eigen foto’s, terwijl ik mezelf absoluut niet als fotograaf zie.

  Liked by 1 persoon

 8. Ooit een blogje geschreven over mijn verwondering over hoe die beauty-bloggers het toch doen: een heel blog vullen met logjes waarvan er niet al 102 soortgelijke logjes verschenen zijn. Ik bedoel maar: zodra er een nieuw product uit is kan je gaan rennen (eerst de plamuur in orde maken natuurlijk) om de eerste te zijn die ’t smeerseltje (of wat dan ook) test én de eerste te zijn met een (hopelijk toch n beetje) originele recensie.. Mij niet gezien o.0 -Ook niet wanneer het op die beauty blogs aankomt eigenlijk, want hoe veel werk ’t ook mag wezen, ’t is niets voor mij.. Dit logje dan weer wel, herkenbaarheid en sarcasme liggen wat meer in mijn straatje 😉 Dus tot snel!

  Like

 9. Hahaha ik ging helemaal stuk toen ik jouw vragen las. Ik heb meer een persoonlijke blog waar ik van alles en nog wat over mijn leven deel, maar ik probeer ook vaak nieuwe dingen uit. Jouw artikel heeft me wel even aan het denken gezet op een positieve manier. Ga zo door! 😊

  Liked by 1 persoon

 10. De vraag van wie maakt de foto’s herken ik wel.
  Mijn vriend is daarin ook ongeduldig. Ik heb ook wel eens gehoord dat mensen zich helemaal opdoffen voor die ene foto. Zelf vind ik het kunstig dat mensen dit doen en ik ben er eerlijk gezegd te lui voor.

  Liked by 1 persoon

 11. Ik ben nieuw hier Victoria; ik kwam op bezoek – uit sympathie – nadat jij een bezoekje bracht aan één van mijn blogs.
  Ik volg de verschillende opgesomde categorieën blogs niet, dus ik kan jouw vragen niet beantwoorden.

  Op mijn allereerste blog (over 365 dagen verwondering) postte ik in 2015 dagelijks een bericht over iets wat mij verwonderde. de blog bestaat nog maar bevat nu (vooral) uittreksels uit mijn dagboek (meestal) in dichtvorm.
  Mijn tweede blog (over mijmeren op papier) richt zich naar geïnteresseerden in creatief, meditatief en reflectief schrijven; deelnemers aan vivapo’s SchrijfNest (dat ik twee keer per maand begeleid) krijgen telkens een pagina voor hun teksten.
  Mijn derde blog (over natuurbeleving) richt zich naar geïnteresseerden in mijn aanbod aan meditatief wandelen.
  Heel recent heb ik een vierde blog in het leven geroepen (over creatief mediteren) waarop ik mijn dagboekfragmenten en/of foto’s post die betrekking hebben op uitdagingen waarop ik inga rond creatief mediteren.
  In tegenstelling tot de eerste drie heb ik de url van laatstgenoemde blog (die ook openbaar is) nog niet vrijgegeven.

  Door dit neer te pennen loop ik het risico op een (sarcastische?) vraag van jou: wanneer doe je dit allemaal? heb je een geduldige echtgenoot? heb je hulp in het huishouden? ….

  Een hartelijke groet, Viviane

  Liked by 1 persoon

 12. Leuk blogbericht: ik kon me er meteen in vinden 😉 ik hou van verschillende blogs: van fashion tot foto’s, van reizen tot boeken. Mijn favorieten zijn echter wel de persoonlijke blogs , als ze goed geschreven zijn.

  Liked by 1 persoon

 13. Hey Victoria , leuke vragen :D! Ik ben gewoon gek op beelden. Ik kan nergens komen of maak foto’s. Toch wel wat vervelend voor familie, vrienden of met wie ik ook op stap ben ;). Ik ben dan ook meestal de hekkensluiter van het gezelschap. Of ze moeten me achter haag of kant zoeken, omdat ik achterop gebleven ben om een detail te fotograferen. Vaak gebruik ik dan nog I-pad en fotoapparaat tegelijkertijd. Gelukkig heb ik een hééél geduldig gezin. Die mij graag zien. Met verslaving en al. Oef! 🙂

  Liked by 1 persoon

 14. Vraag 4: Ik zal niet zeggen dat ik een fotoblogger ben, en een fotografie opleidingen heb ik ook niet gevolgd. Maar ik hou echt enorm van foto’s maken. Als ik bijvoorbeeld een dagje weg ga heb ik al gauw 200 of meer foto’s gemaakt (met mijn telefoon, heb geen professionele camera helaas). Maar als ik iets zie waar ik een mooie foto van zou kunnen maken dan zie ik de foto in gedachten al voor me (heel gek, maar waar). Mijn vriend wordt vaker ook echt gek van mij als ik mijn telefoon weer tevoorschijn haal haha 🙂

  Ieder heeft zo zijn sterke punten, bij de een zijn het de foto’s en bij de ander is het de content. Zelf vraag ik me wel eens af waar iedereen zijn/haar inspiratie vandaan tovert..

  Leuk blog heb je trouwens! Ik ga je volgen 🙂
  x

  Liked by 1 persoon

   1. Misschien omdat ik mijn thema aan het aanpassen was? 😛 Ik weet niet of dat kan..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s