14 April, mijn verjaardag, en…

Cake 1Vandaag ben ik jarig! De teller komt op 22 te staan! Ik heb een feestje gepland waarbij enkele van mijn meest close vrienden langskomen om pasta te eten (want Pasta is life). Maar op mijn geboorte na, wat is er op deze dag nog gebeurd?

4. De vulkaan Eyjafjallajökull barst uit

Ik ga het niet proberen uit te spreken, gewoon kopiëren van wikipedia is voldoende. Dit herinnerde ik me nog. Vele klasgenoten zaten een week lang vast op hun vakantiebestemming. Hadden jullie problemen met de vulkaan?

3. Berlijn wordt terug de hoofdstad van Duitsland

Voor de val van de Berlijnse muur, waren er twee Duitslanden en dus ook twee hoofdsteden. Bonn (westen) en Berlijn (oosten). Na de val kwam de hereniging en Bonn verloor zijn status van hoofdstad. Dat gebeurde dus op 14 april.

2. Abraham Lincoln wordt neergeschoten

Abraham Lincoln genoot van een prachtig theaterstuk toen John Wilkis Booth hem met een revolver langs achter neerschoot. Hij stierf een dag later.

1. De Titanic botst tegen een ijsberg

Op 14 april, iets voor middernacht, botste de Titanic tegen een ijsberg. Op 15 april stierven 1522 mensen in het koude water. Een vreselijke gebeurtenis. En hebben jullie de film Titanic gezien? Na het maken van de bekende tekening, zette Jack Dawson de datum erop… 14 april 1912. Toen ik dit op groot scherm zag, raakte ik enorm geïnteresseerd in de Titanic. Ik kocht verschillende boeken en keek vele documentaires. Ook ben ik naar de expo van de Titanic in Brussel geweest.

Welke speciale gebeurtenissen zijn op jullie verjaardagen gebeurd?

Feestelijke groetjes

Victoria

Advertenties

49 thoughts on “14 April, mijn verjaardag, en…

 1. Van harte gefeliciteerd Victoria! Toen ik 22 was, huwde ik… achteraf bleek dat te vroeg… dus goed nadenken bij grote stappen als je nog maar 22 bent.
  Ik werd geboren op 6 april om 16.30 uur. Bijzonder: het was zeer zonnig en 20 graden die dag! Wat ook bijzonder is: op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 11.598.945, waarvan 50,20% vrouwen. De populatie groeide rondom deze datum met gemiddeld 452 per dag. Ha de babyboom dus… Wel even vermelden dat ik in België werd geboren en dat ik nog maar 15 jaar in NL woon, maar de Belgische cijfers hieromtrent kon ik niet vinden. Vermoedelijk was de boom daar even groot.
  Nog een fijn feestje! Geniet ervan! X

  Like

 2. Liesje, je bent er nog enkele vergeten …
  1947 : Stichting van Rassemblement du Peuple Français, door De Gaulle.
  1930 : Eerste nachtpostdienst geopend tussen Brussel en Londen met 3-motorige Fokkervliegtuigen van Sabena.
  1866 : Prins Karel Lodewijk van Hohenzollern tot vorst van Roemenië verkozen, als Carol I.
  1865 : President Abraham Lincoln vermoord door toneelspeler John Wilkes Booth in Ford’s Theater te Washington.
  en dan ruim 1000 jaar geleden, op 14 april 979 : Aethelred II tot koning van Engeland gekroond.

  Geniet nog van je dagje !

  Liked by 1 persoon

 3. Onder het motto beter ooit dan nooit, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Gezien de teller nu dus op 22 staat, vind ik het best gepast dat ik 2 dagen te laat ben 😉 Mooi getal hoor die 2. Grappig dat je die gebeurtenissen zo op een rijtje hebt gezet, op de datum dat ik jarig ben is Anne Frank volgens mij opgepakt, maar dat weet ik niet eens zeker… Xoxo

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s