Geen paniek, het is maar chaos! HELP ME

“Goed dan gaan we nu het huiswerk bespreken.” WELK HUISWERK???

“Hoe moet je die taak doorsturen?” IS DAT MORGEN AL???

“Om hoelaat kom je morgen naar mij?” HADDEN WIJ AFGESPROKEN???

“Victoria, je Erasmusaanvraag moest al een week binnen zijn.” DAMN!!!

Ik ben die Caps-Lockuitroepen in mijn hoofd echt wel beu. Tegenwoordig ben ik een vreselijk chaotisch mens.  Een trekje dat ik echt wel begin te haten aan mezelf. Huiswerk vergeet ik te maken. Plots stond er eens een vriendin voor mijn deur waarvan ik was vergeten dat we hadden afgesproken. Erasmus was dan ook administratief gezien een ware hel. Vaak kreeg ik mails met vragen waar mijn documenten bleven. Ik wil er iets aan veranderen. Maar hoe?

Agenda’s en ik, het komt nooit goed

Elk jaar koop ik een mooie agenda in de hoop dat ik hem ooit eens ga gebruiken. In september klopt dat dan ook. Dan vul ik hem ijverig in. Weet je, het invullen is geen probleem. Het nakijken… Ik vergeet hem gewoon elke keer na te kijken. Agenda’s werken gewoon niet voor dit hoopje chaos!

20170310_211212-COLLAGE
Mijn zelf geknutselde Game of Thrones Agenda!
IMG_20170310_205905152
Mijn Downton-Abbeyagenda waar ik zeer trots op was!

Bullet journal?

Een ideetje van mijn lief. Hij is er onlangs mee begonnen. Het idee is wat ingewikkelder dan de gemiddelde agenda. Het is eerder gebaseerd op to-dolijstjes dan op deadlines. In je ‘maandlog’ schrijf je alles dat je in een maand tijd verwezenlijkt wil hebben. In je ‘daglog’ schrijf je op wat je op een dag allemaal gedaan wil hebben. Ik kan het idee niet beknopt uitleggen, daarvoor verwijs ik jullie graag door naar deze video.

Het idee spreekt me erg aan. Toch kruipt er meer tijd in dan in een gewone agenda. Dit zal vrees ik ook niet echt voor mij werken.

We appen de chaos weg!

Sinds een week heb ik de app ‘Fill that Bullet!’. Het is een bullet journal in app-vorm. Aangezien ik zoveel tijd achter dat schermpje doorbreng, hoop ik regelmatig ook eens naar mijn agenda-app te kijken. Voorlopig werkt het. Alleen moet ik goed nadenken als ik huiswerk opgelegd krijg. Dan moet ik dat niet op de dag schrijven tegen wanneer ik het gedaan moet hebben, maar wanneer ik eraan ga beginnen.

HELP MIJ

Mijn lieve volgers, ik heb jullie hulp hier nodig. Hoe organiseren jullie je leven? Geef me tips! Ik heb het nodig! Ik ben de chaoot in mij beu! Nood aan structuur! Laat me maar weten wat jullie zoal georganiseerd houdt!

Groetjes

Victoria

Advertenties

21 thoughts on “Geen paniek, het is maar chaos! HELP ME

 1. Tja, ik weet niet welke tips ik je kan geven. Ik ben een planner en ik vergeet zelden iets (behalve in volle burn-out!) maar toch werk ik met twee agenda’s. De planner op mijn smartphone en een gezinsagenda van Wonen Landelijke Stijl. Daarin komen alle speciale afspraken van mezelf, de echtgenoot en de nog thuis wonende kinderen.

  Liked by 2 people

 2. Helaas… ik ben ook een ramp als het op agenda’s en plannen aankomt. Ik heb jaren met papieren agenda’s gezeuld. De eerste week werkte dat, daarna vergat ik dingen te noteren of mijn agenda te checken. Tegenwoordig gooi ik alles in mijn foon, maar ook daar vergeet ik naar te kijken. Dus ik blijf maar herhalen dat ik het moet hebben van last-minute-stress, dat ik zonder dat niet goed werk. 😉

  Liked by 2 people

 3. ik heb veel tijd , maar toch nog steeds een agenda op het buro , want ik moet alles opschrijven en er dan ook nog naar kijken 🙂
  moet zeggen het lukt me goed , het enige wat ik vergeet zijn verjaardagen , nu die worden wel door anderen voor mij onthouden 🙂
  al ik voor je kan doen is je suc6 wensen
  en probeer te ontspannen , stress zo het heet is de pest voor je lijf

  fijn weekend groet

  Liked by 2 people

 4. Er bestaan planagenda’s voor studenten. Dan weet je op welke dag je wat moet doen tegen wanneer… Zeker geschikt voor taken en toetsen. Misschien een idee?
  Ik heb mijn agenda op de computer, maar ook nog een papieren versie. De agenda op de pc wordt gesynchroniseerd met mijn agenda op de iPad en iPhone, ook op die van de echtgenoot. Dat vind ik heel handig. Voor mijn werk nog een afzonderlijke agenda, ook digitaal en op papier. Eigenlijk heb ik het heel druk met agenda’s bijhouden, maar dat is eigen aan de job.
  Het nadeel is dat ik soms eens vergeet te kijken naar de agenda…

  Liked by 2 people

   1. Teveel… ik zoek een systeem dat alles kan bundelen… ik moet de zaken bijhouden van mijn privé, mijn werk buitenshuis, mijn thuiswerk, de mantelzorg voor mijn moeder en mijn vrijwilligerswerk. Misschien doe ik het beter wat rustiger aan…

    Liked by 1 persoon

 5. mogge Victoria
  ja problemen willen die programma’s soms ook wel eens geven
  ik hoop dat het inmiddels is op gelost

  ik heb in 2 etappes bijna 14 uur geslapen , kwam gister thuis en voelde dat ik wat verhoging had , rillerig en wat duizelig ook , niet echt fit dus
  maar zien wat de dag brengt

  fijne dag groet

  Liked by 2 people

 6. Ik gebruikte een maandplanner als bureaulegger dat overzicht werkte omdat ik idd een week voor mn toets al sterretjes neerzette. Nu is dat ding vervangen voor mn werkrooster en mn whiteboard. Ik gebruik geen google agenda die slaat alles online op.

  Liked by 2 people

 7. Maak een to do list en kopieer hem. Plak hem dan op zoveel mogelijk plaatsen in huis en je kunt er moeilijk omheen. Maak een beloningssysteem dat wanneer je je aan al je taken hebt gehouden iets ontspannends mag doen, zoals lekker in bad met een bathbomb van lush etc.❤
  Xxx

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s